WELKOM ACTUEEL LID WORDEN LOOP DOOR WORKUM STRONTRACELOOP FOTO'S CONTACT
 • Aanmeldformulier

  • Flapper stukadoors
  • Blokker en Bandstra bouwmarkt Workum
  • Kapsalon Peter
  • De Boer en de Groot
  • Stoel van Irene
  • Kuipers houtbewerking
  • Jitske Cats sport- en beweegadvies
  • tegelzetbedrijf R.J. van Netten
  • Blokker en Bandstra bouwmarkt Workum
  • Priore accountants & belastingadviseurs
  • Jan Eringa Mannenmode Leeuwarden-Sneek
  • L & B BV Duurzame installatietechiek
  • Evert kookt
  • Reekers Installatiebedrijf

  Actueel

  Corona update:

  Vanaf woensdag 19 mei a.s. mag er weer met max. 30 personen op buitenlocaties getraind worden.

  Donderdag 20 mei kunnen we dan weer beginnen zoals we gewend waren! We trainen zoals normaal van 19.15-20.30 uur.

  Wel zijn we nog met zijn allen verantwoordelijk voor de 1.5m. afstand onderling!

  Ons terrein is groot genoeg om veiligheid te waarborgen.

   

  Loopgroep Workum rent de Elfstedentocht - weekend 27/28 maart - UPDATE 

   In het najaar van 2020 werd door Wiebe Wieling aangekondigd dat er geen Elfstedentocht werd geschaatst mocht de winter invallen. Vorige week lazen we in de krant dat er geen Fiets Elfstedentocht gehouden wordt en afgelopen weekend werd bekend dat ook de wandel Elfstedentocht niet doorgaat. Wat is Fryslân nu zonder haar Elfstedentochten? Nou, Loopgroep Workum doet wel haar Elfstedentocht!

  In het weekend van 27 en 28 maart a.s. gaan een aantal leden van Loopgroep Workum en de jeugd van de jeugdatletiek een sportieve uitdaging aan. Tijdens dit weekend hebben de Werkgroep Multi Sport Challenge in samenwerking met Promotie Workum en Retro Radio een mooi idee bedacht om de lokale ondernemers een hart onder de riem te steken. En daar doen wij als Loopgroep graag aan mee. Immers veel lokale ondernemers zijn ook onze sponsor en we willen graag iets terug doen voor hun in deze moeilijke tijd. En gelukkig mag het buitensporten vanaf 16 maart ook weer met z’n vieren.

  Wat gaan we doen? Ja, u heeft het goed gelezen, we gaan de Elfstedentocht hardlopen en dit doen we op een eigentijdse wijze. Er zijn 14 leden die op zaterdag 27 of zondag 28 maart deze tocht zullen gaan volbrengen. Ze doen dit of individueel, in duo of met z’n vieren. Vanuit de verschillende Friese Elfsteden wordt gestart en hardlopend wordt naar de ijsbaan in Workum gerend. Vanaf de ijsbaan verzorgt Retro Radio hun uitzending en zij zullen de luisteraars trakteren op goede muziek, maar ze zullen de luisteraars ook op de hoogte houden waar de hardlopers zijn. De jongens en meisjes van de jeugdatletiek (7 t/m 13 jaar) zullen van Hindeloopen naar de ijsbaan rennen. Het is de bedoeling dat iedereen ’s middags tussen 15:00 uur en 16:00 uur aankomt op de ijsbaan. En natuurlijk kunt u de lopers deze dag ook via Facebook volgen. Wilt u de lopers warm onthalen? Dat zou heel mooi zijn en op het ijsbaanterrein gelden natuurlijk de richtlijnen van het RIVM.

  UPDATE: de gemeente Súdwest-Fryslân heeft vrijdagmiddag 26 maart 2021 aangegeven dat bovenstaand idee van de Loopgroep afgekeurd wordt en niet door mag gaan. Als bestuur vinden wij dit erg jammer en dit hadden we niet aan zien komen. Immers we hadden aan alle richtlijnen vanuit het RIVM gedacht.

  De 14 leden en de jeugd van de jeugdatletiek gaan wel hardlopen, maar kiezen voor een eigen route. En natuurlijk Coronaproof!

   

   

  Hoedjesloop - 6 februari 2021

  Vandaag staat er een leuke "hoedjesloop" voor de jeugdleden en de jeugd van onze leden op het programma! Het waait behoorlijk en de gevoelstemperstuur is -10......

  Er is aan de deelnemers een routekaart uitgedeeld met 4 stickerpunten daarop aangeduid. De route loopt door Workum en is 5 kilometer lang. Bij de aangegeven punten staat iemand met een hoedje, die ga je opzoeken en bij het "hoedje" krijg je je sticker en een lekkere versnapering. Heb je alle stickers verzameld, dan loop je naar de Merk in Workum waar Jitske al staat te wachten om een echte medaille aan je uit te reiken!

  Ongeveer 20 deelnemers en daarbij eventueel hun ouders hebben het weer erg goed gedaan en van een leuke ochtend in coronatijd genoten!

  Pandjesloop - 2 januari 2021

  Heerlijk! Een activiteit in coronatijd!

  Met ongeveer 30 deelnemers, zowel jeugd als senioren, werd om 10.30 uur het startsein gegeven via de loopgroep app voor deze pandjesloop. Er werden 30 afbeeldingen van gebouwen of objecten in en rondom Workum via de app gepubliceerd en moesten worden opgezocht, vervolgens moest er een selfie met het object naar Jitske gestuurd worden. Het was de bedoeling dat iedereen vanuit huis startte, alleen of met gezinsleden.Was je de eerste die een foto stuurde met een bepaald object, dan kreeg je daarvoor de meeste punten, wel had elk object een eigen waarde. De eerst ingestuurde foto kreeg 100% van de waarde, de 2e 80% enzovoorts...

  Een dikk e pluim voor alle (jeugd)leden gemiddeld is er 10 km. hardgelopen! Voor de eerste 3 beste deelnemers, zowel jeugd als senioren, waren er mooie prijzen te verdelen, voor alle jeugd een lekkernij.

  Een geslaagde zaterdagochtend, in tijden van lockdown!

   

  2014 Makke troch Roelof Fopma.nl